Batuhan Arican
Hello,
My name is Batuhan Arican and
I am a Communication and Multimedia Design graduate and a Senior Graphic Designer from
The Netherlands.

+31 6 182 25 888 info@batuhanarican.nl

Een liefdesbrief aan de aliens

Als de mensheid vergaat, blijft dit van ons over: een liefdesbrief aan de aliens
Dit prototype is gebaseerd op een artikel van De Correspondent, genaamd: Als de mensheid vergaat, blijft dit van ons over: een liefdesbrief aan de aliens. Het prototype is gebouwd in Principle. Principle is een tool om aantrekkelijke animaties te maken die je kunt koppelen aan de interactie van de gebruiker. Dit is ideaal om een vertaling te maken naar een visueel verhaal.

De voyagers
In het prototype laat ik de route van de Voyager zien waar de gebruiker interactie mee aan kan door er heen te scrollen. Vervolgens wordt dezelfde route getoond in een detailweergave waar beelden worden getoond die voor en tijdens de reis zijn genomen.

 

 

De gouden plaat
De gouden plaat is een belangrijk onderdeel van de Voyager. Het is de flessenpost aan de aliens en bevat instructies die het mogelijk maakt de geluiden en beelden te bekijken die zijn meegestuurd. De symbolen hebben betekenissen die in het prototype wordt uitgelegd.

De liefdesbrief
In het artikel wordt ook de affaire van Carl Sagan en Ann Druyan verteld. De makers van de golden records. Zij trouwen kort na het afronden van hun project.

De flessenpost is een metafoor dat verwijst naar de twee verhalen die in het artikel worden behandeld. Namelijk de platen en de liefde tussen Carl Sagan en Ann Druyan.

 

Lees het artikel